In memoriam


Memicedaiska Zahida.

Keetje

19-01-2011 – 01-02-2021.

Ida schreef;

1 februari 2021. Vandaag heb ik afscheid moeten nemen van Memicedaiska Zahida (Memicedaiska Tristan x Memicedaiska Vasja) 19-1-2011 – 1-2-2021. moeder van 25 kinderen en vele kleinkinderen. Wat zal ik Keetje missen.

Lieve Keetje,
Vandaag sta ik op met jou in mijn hart
Vandaag ga ik de dag doorkomen met jou in mijn hart
Vandaag zullen er moeilijke momenten zijn met jou in mijn hart
Maar ik moet door met jou in mijn hart
En zal ik mijn tranen laten gaan met jou in mijn hart
Want vandaag en alle dagen hierna zal ik je missen,
maar je leeft voor altijd in mijn hart!

 

Keetje

 


 

Memicedaiska Binti-Forba.

binti

foto Alice van Kempen.

02-03-2012 Memicedaiska Binti-Forba 15-09-2020

 

Onze Lieve Trouwe Mooie Binti. Wat missen we haar. Ze werd in onze handen geboren rond de klok van 8:45 in een nest van 9 pups. Zij mocht blijven omdat twee Leo’s zoveel meer nog is dan 1. Ze was een heel trouwe eigenzinnige dame. Mijn boef! Maar o, wat had ze er een kop op. Ze wist wat ze wilde en deed dat ook. Lief, heel lief voor wie lief voor haar waren, maar als iemand, mens of hond, haar ooit iets had aangedaan dan vergat ze dit nooit! Ze was altijd bij ons ging overal mee naar toe, veel wandelen en dan steeds even de neus tegen je hand zetten van : hé daar, ik ben er ook hoor!” en veel mee op vakantie, heerlijk kamperen en je door iedereen laten knuffelen en fotograferen. Soms was zij meer de attractie dan alle oude gebouwen. Haar foto’s moeten over de hele wereld zijn, maar als ze er mee klaar was ging ze weg en ergens anders liggen, nooit boos. Aan Binti kon ik ook mijn geheimen kwijt. Zij bewaarde ze. Haar grootste hobby was zwemmen en rond rollen in het zand. Het meeste hekel had ze aan shows lopen,. Dat was duidelijk te zien in de ring. Toen ze 2,5 jaar oud was, kreeg ze een nest pups. Vier weken voor de pups geboren zouden worden overleed haar moeder Themba. Ze moest plots op eigen benen staan. Wat een rouw zagen we in haar. Het nest bracht ze met al haar liefde groot en wat een mooie pups zijn dit geworden. Garbi mocht blijven om zo haar en ons verdriet te doen verzachten. Ze waren samen een heerlijke twee-eenheid, maar ook zo verschillend. Nu moet Garbi zonder haar moeder verder en wij ook. Samen hebben we de laatste uren bij Binti gelegen. Wij zijn Rudy Smets Dierenkliniek de Heuvel zo dankbaar dat we Binti mee naar huis konden nemen, na een zware operatie. Binti had zelf aangegeven: Ik wil naar huis. Daar is ze 8 uur later in onze armen overleden.

We zullen je nooit vergeten.


 

Memicedaiska Themba.

Kinglord's Mister Balder Namupalan Möven-Pick
Namupalan Uppo Nal-Le
Namupalan Noitapilli
Kinglord's Miss Bumble Bee
Leijonamielen Vika Toivo-Ton
Kinglord's Miss Sefanja
Fastwin's Choice Lotte
Jerkan-Ulysse v. Rötelbach Ghost Löwe de Valdyana
Khaimas' Only Love
Fastwin's Abigail Barney Von Der Johann-adams Mühle
Memicedaïska Kween Nal

Geboren: 18 maart 2007. HD A. Ecvo ogentest goed. LPN D/N Fokselectie LHCN.

       themba statie

 • Haar show resultaten ziet u staan onder het kopje Themba.

Themba heeft 2 nesten gehad 1 van 9 puppies (4 reuen en 5 teven) met Voule du Clos des Gres en 1 van 9 puppies (4 reuen en 5 teven) met Forest Leo vom Jerichowerland

 

       themba fokkersklas

Themba  ons wandel maatje      17 maart 2007- 21 oktober 2014

Op 17 maart 2007 werd het T-nest in de kennel Memicedaiska geboren, toen nog mocht je een eigen stamboom naam aan je hond geven voor ons werd dat THEMBA; Hoop van uit het Afrikaans een belangrijke betekenis voor ons gezin! Begin mei mochten we haar ophalen en kwam ze in ons gezin. Een heel “andere”  Leo als onze eerste, Motsjik Eka Sarai  -  Maska (grote vriend) maar wel heel innemend en toen al trouw aan mijn voeten. Snel was ze ons maatje en het dagboek voor onze zoon en ging ze overal mee naar toe. Het eerste jaar duurde “lang” omdat we weer zo graag meer met haar wilde gaan doen. Op de cursussen was ze de beste, mocht alles voor doen, en werd niet boos op haar want dan kromp ze in elkaar.  Langzaam maar zeker werden de wandelafstanden langer en wat vond ze het fijn als de wandel schoenen aan gingen en ze mee mocht de auto in. Zo heeft ze het hele Pieterpad met ons gelopen! De vakanties in de bergen vond ze ook heerlijk,slapen in de tent en ’s morgens even op het luchtbed tussen ons in, de sneeuw, de beekjes,  het klimmen en klauteren, als we maar niet te ver uit elkaar liepen! Water dat was een van haar liefdes, heerlijk met elkaar zwemmen en flossen uit het water halen voor je. Ze vond het ook  prima als iemand haar beet pakte bij haar heupen ,zij zwom dan wel een rondje of een flos in haar bek en de boot trekken. Door onze gastkinderen als verkleedpop gebruikt worden vond ze ook geen probleem van Zwarte Piet tot bruidshond, en als er iemand huilde zij kwam wel troosten. Ringen meisje was Themba op de trouwdag van onze dochter.

Themba heeft 19 pups groot gebracht het Memicedaiska X-nest in 2009 en het B-nest in 2012. Van dit nest hebben we haar dochter Binti gehouden. Drie dagen na haar inslapen wisten we dat Binti drachtig was, zo ontzettend droevig dat zij dit niet meer  heeft kunnen  mee maken. Wel had ze al kleinpups bij Bodhi .Daar lagen 7 pups,  maar ook die heeft zij net niet kunnen ontmoeten. Daarnaast is ze ook nog pleegmoeder van de pups van Keetje (Memicedaiska Zaida) geweest met zoveel liefde heeft ze dit gedaan zoals ze alles met liefde deed. Regelmatig stond ze ook in de ring. Niet echt haar ding maar ze stond er wel, vorig jaar (2013) nog in Arnhem won ze de fokkersklasse en werd ze beste teef. In Cluny stond ze voor het laatst in de ring, in de openklas, ze werd hier tweede van de 92 teven die waren ingeschreven een uitmuntend kreeg zij en dat was ze ook , in alles……………………

Tot op de laatste dag heeft ze voor mij takken gehaald ,die ik weer weg moest gooien! Dit was haar aller grootste hobby!                                                                               

Ik mis met lopen haar voeten tussen die van mij ,wat zou ik nog graag eens op haar mopperen dat ze mij niet moet laten struikelen.

THEMBA

T-rouw      

H-arig

E-legant

M-onster

B-ijzonder

A-aibaar. 

Themba

 

 

Behaalde resultaten:

13 oktober 2013 Franse Clug show Cluny, 2 uitmuntend. met haar ruim zes jaren werd ze derde beste teef van de tentoonstelling, uit 94 honden!

29 september 2013 Clubschau Leonberg, ZG

22 september 2013 KCM Arnhem, U ere ring 1e en  beste hond ,Nakomelingen klas Memicedaiska Themba - B nest 2e

7 september 2013. Belgische Leonberger Club  3 uitmuntend fokkersklas teven 

3 juni 2012 Clubmatch Leonbergse Hondenclub Nederland. Fokkers groep: Memicedaiska tweede plaats. 

23 oktober 2011 Dogachtigeshow  Fokkersklas Uitmuntend 4de plaats.

25 september 2012 Clubschau Leonberg Duitsland Fokkersklas Uitmuntend 5de plaats.

10 september 2011 Internationale Dag van de Leonberger Club Belgium Fokkersklas Uitmuntend 1ste plaats.

17 oktober 2010 Club Français du Léonberg Fokkersklas Uitmuntend.

11 september 2012 Internationale Dag van de Leonberger Club Belgium Fokkersklas Uitmuntend 4de plaats.

30 mei 2010 Kampioensclubmatch LHCN Fokkersklas Uitmuntend 2de plaats.

9 september 2007 Dogachtigeshow Eerste plaats Jeugdklas teven en Beste Jeugd hond.

naar boven

 


            
 Fastwins Choice Lotte

Jerkan-Ulysse v. Rötelbach Ghost Löwe de Valdyana Arak-Gomello v. Eichbüel
Cora Löwe v. Bayern
Khaimas' Only Love Leonberget'z Swedish Diamond
Remmen's Kamelia Kamé
Fastwin's Abigail Barney Von Der Johann-adams Mühle Fratz V. Feuerbach
Naomi Löwe Osning
Memicedaïska Kween Nala Memicedaïska Fastwin
Memicedaïska Hajoeska Halleluja

  Geboren op 22 augustus 2004. HD A en Ecvo ogentest Magtest en exterieurkeuring LHCN, LPN N/N.   

 lotje

Tentoonstellingsuitslagen:

 • Clubmatch LHCN 2010 Fokkersklas teven 1 uitmuntend en reserve CAC.
 • Clubmatch Franse Club Cluny. 2010 Beste teef en B.O.B. beste van het ras.
 • Winner 2008 Open klas teven uitmuntend.
 • Dogachtigen 2007 's Hertogenbosch : 1 uitmuntend open klas teven.
 • Romorantin 2007: uitmuntend open klas teven en geselecteerd voor de erering.
 • Cluny 2005 1e uitmuntend jeugdklasse en beste jeugdhond.
 • Clubmatch LHCN 2006 Fokkersklasse zeer goed.

Lotje heeft inmiddels 4 nesten gehad. 5 puppies met Kinglord's Mister Balder, 10 puppies met Meus Amicus Fenno en 6 puppies met Gullifax Lowe vom Wallhall en 6 puppies met Umberto Ligocka Wataha.

                                       lotje BOB

22 augustus 2004 – 8 augustus 2014 

Ida schreef over haar:

Met heel veel verdriet heb ik Lotje in moeten laten slapen. Nadat de puppies van linde weg waren, ging ze hard achteruit. Ondanks de spierversterkers en pijnstillers  stond ze alleen nog maar op met hulp en had veel last van haar rug. Dan is de beslissing moeilijk maar snel gemaakt

Lotje was een dochter van Fastwin’s Abigail en Jerkan-Ulysse vom Rotelbach. Ik heb haar met 7 weken gekregen als cadeautje en was daar heel blij mee.

Ze was een puppy met een zeer eigengereid karakter die vrijheid hoog in het vaandel had staan. Wat zorgde in haar puppytijd tot vermakelijke, maar ook spannende situaties. De eerste keer  op de markt liet ze een spoor van verbaasde en/of huilende kinderen na. Ze was gek op eten, dus elk kind met een eierkoek of ander snoep, dat in een buggy zat, was zijn lekkers kwijt. Snel handelen was al op de eerste martktwandeling een item, om verder leed voor de kinderen te voorkomen. Probeerde ook thuis te pikken wat ze in haar gedachten had. Nu, dat was gauw afgeleerd. Op de puppycursus deed ze het geweldig (beloning). Bij het volgen hoorde je niet eens de schakels van haar slipketting. Zo netjes liep ze met me mee. Maar buiten, ik woon in het bos, heeft ze natuurlijk alle vrijheid en die kreeg ze ook. Met drie maanden was ik Lotje voor de eerste keer kwijt, het was tegen de schemering aan. Vreselijk ongerust en  de andere honden  Pidoux, Pebbles en Bambam aansporen om haar te zoeken. Die waren zeer stoïcijns en achteraf hebben ze dat goed ingeschat. Lotje had 7 levens en komt wel op haar pootjes terecht. Deze keer had ik haar na 15 minuten gevonden. Kluivend op een kadaver van waarschijnlijk konijn of haas. Bij het ouder worden kwam de band die ons een maakte, maar ze bleef een vrijbuiter en ik heb dat leren waarderen, niet iedere hond is hetzelfde. In de bossen liep ze de toeristische route en kruiste om de zoveel meter mijn pad met een blik van ik ben er nog hoor of legde haar neus even in mijn hand en ging dan het bos weer in. Ze was gek op zwemmen en zelfs de laatste tijd kon ze nog zomaar in het water staan of zwemmen wanneer het warm was. Zelf zat ik dan aan de kant te genieten van mijn oude Leonberger. Ze heeft vier nesten met gemak groot gebracht en heeft in 2005 in Cluny de Jeugdklasse Teven gewonnen en in 2010 de Open klas Teven en is zelfs Beste Teef en ook nog Beste van het Ras geworden. Dat is in Cluny een hele overwinning met zoveel inschrijvingen. Ook in elk nest van haar zit wel een kampioen en de honden die niet geshowd worden zijn zeker even mooi  en hebben haar uitstraling. Maar het belangrijkste is toch haar karakter wat ze aan veel van haar kinderen heeft doorgegeven. Ze was lief voor klein en groot, een echte Leonberger maakte zich ook nergens druk om. Alleen gecastreerde reuen moest ze niet zoveel van hebben.

Ik had graag haar 10e verjaardag gevierd. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Op 8 augustus heb ik de moeilijke beslissing moeten nemen om haar verder lijden te besparen. In het bijzijn van Sjanie en de andere honden is ze met haar kop op mijn schoot in geslapen. Keetje is heel dicht tegen haar aan gaan liggen met een poot over haar heen. Zo aandoenlijk!  Later hebben Sjanie en Carla een graf voor haar gegraven en daar ligt ze nu. De andere honden zijn van slag en ik? Ik zal haar zo missen, haar oogopslag die ik gelijk begreep. Haar eigenwijsheid waar ik vaak inwendig om moest lachen maar vooral haar aanwezigheid. Ik heb er bijna 10 jaar een geweldige hond aan gehad.

 naar boven

 


 

Memicedaiska Pidoux Lu

pidoux

Geboren 3 juni 2002 overleden 14 augustus 2012.

HD C Ecvo ogentest, Electrocardiogram normaal, LPN1 N/N, MAG-test en Exterieurkeuring LHCN.

Pidoux heeft een nest gehad met Medoc vom Dreiburgenland. Helaas zijn van deze honden niet een in de fok gekomen.

Barney Von Der Johann-adams Mühle Fratz V. Feuerbach Golf Du Verger Chante-Merle
Aischa V. Feuerbach
Naomi Löwe Osning Nils De Noire Epine
Lady-lola Löwe V. Osning
Memicedaïska L'Unique Merak Des Hortensias Du Bois Vent Vert Eyquem De La Roseraie Du Chenay
Isis Du Bois De Sauvageon
Memicedaïska Killian Mandy Memicedaïska Fastwin
Memicedaïska Hajoeska Halleluja

Tentoonstellingsuitslagen:

 • Leiden 2003 1e uitmuntend jeugdklasse en reserve cac.
 • Arnhem 2003 1e uitmuntend jeugdklasse.
 • Dogachtigen 2003 3e uitmuntend fokkersklasse.
 • Winner Amsterdam 2003 2e uitmuntend tussenklasse.
 • Clubmatch LHCN 2004 4e uitmuntend fokkersklasse.
 • Dogachtigen 2005 1e uitmuntend fokkersklasse.
 • Clubmatch LHCN 2006 3e uitmuntend fokkersklasse.
 • 1e prijs nakomelingenklasse met haar 3 kinderen.
 • Clubmatch LHCN 2008 uitmuntend.
 • Romorantin 2008 uitmuntend en geselecteerd voor de ere-ring.
 • Nederlandse Clubmatch veteranenklas teven 1 uitmuntend.
 • Belgische Clubmatch veteranenklas teven 1 uitmuntend en beste veteraan.
 • Franse Clubmatch veteranenklas teven 1 uitmuntend en beste veteraan en...derde beste teef van de tentoonstelling!

Ida schreef over haar

Mijn lieve Pidoux ( Pidouxtje, Pidouxtje met je boevensnoetje, een klein liedje dat vaak voor haar gezongen werd), mijn grote knuffelbeer, heb ik tot mijn grote verdriet in moeten laten slapen. De laatste dagen zag ik dat ze pijn had met opstaan. (Ze had een mammatumor bij haar linker achterpoot) Ze hijgde veel en wilde maandag ook niet meer eten. Maandagavond kreeg ik bijna geen contact meer met haar. Ze kwispelde niet meer en wilde niet meer overeind komen. Toen wist ik het eigenlijk wel. Maar je hoopt dat het even een dip is!

Dinsdagmorgen nog met haar naar de put van Raamsdonksveer geweest. Ze was gek op water, heeft altijd veel gezwommen en de laatste jaren badderde ze een beetje. Ze genoot van die momenten. Ik wilde haar zo’n moment nog een keer geven. Annemarieke en haar honden waren er ook en ook hen begroette ze niet meer. Ze is nog even het water in geweest, maar ook dit was te vermoeiend voor haar. Toen was de beslissing gauw genomen, met verdriet in mijn hart heb ik Frouwkje en Sjanie gebeld en om 11.30 uur is Frouwkje gekomen en heeft in het bijzijn van Annemarieke, Sjanie, de honden en ik Pidoux in laten slapen. Sjanie, Annemarieke hebben een graf gegraven en nu ligt zij bij Pebbles (haar grootmoeder) en Iska (haar overgrootmoeder).

Pidoux was een grote goed gebouwde Leonberger met prachtig botwerk en een vriendelijk en open karakter.

Met Pidoux sluit ik een tijdperk af. In 2010 won ze in drie landen de veteranenklas teven en werd in twee landen beste veteraan. Velen waren onder de indruk van haar en ik, ik zal haar zo missen, het zogenaamde nee schudden, wat ze deed met haar oren als kurketrekkers naar achteren bij blijdschap of begroeting. Haar bek om mijn onderarm wanneer ik thuis kwam en haar staart als een propeller. Mijn grote stoere hond tijdens de dagelijkse wandelingen en zo’n knuffelbeer in huis.

Ik ben zo dankbaar dat ik haar al die jaren heb mogen hebben en realiseer me weer eens te meer wat voor prachtige hond die Leonberger kan zijn!

pidoux

 

 

 naar boven

Meer onder fokdieren:

Social Media

LinkedIn Profiel Volg ons via Twitter Volg ons op Facebook

Laatste nieuws

25 Jan, 2022:Guusje

21 Sep, 2021:Cluny 2021 World Dog show

06 Sep, 2021:B.O.B.

Naaralle recente nieuwsberichten

Laatste wijzigingen

09 Mar, 2023: Garbi

01 Dec, 2022: Nesten

01 Dec, 2022: Home

Naaralle updates

Administrator Login