Nesten

                                     familie putven

                     Memicediaka's               Binti,                Linde,              Themba ,                   Lotje

 

                                                              Nesten op de site van Leonberger Themba

Laat ik beginnen om uit te leggen waarom ik ben begonnen met fokken. Als eerste leonberger hadden wij Motsjik Eka Sarai Maska van Ans en Anny de Vos - van Berkel, een geweldige lieverd, met haar hebben wij helaas nooit een nest gekregen.

In 2007 kreeg ik contact met Ida Lems uit Baarle Nassau  voor een nieuwe leo in ons gezin. Omdat ik al direct met haar een goede klik had,  hebben we  Memicedaiska Themba gekocht op een “fok contract” en de afspraak gemaakt dat we met Themba het fokprogramma zouden gaan volgen om te zien of zij daar geschikt voor zou zijn.  Door deze samenwerking met Ida is de liefde voor leonbergers alleen maar gegroeid.  Themba bleek geschikt en zo ben ik samen met Ida gaan fokken in de kennel Memicedaiska. Het eerste nest geboren in Oosterhout van Themba was het X-nest. Uit Themba haar tweede nest het B-nest hebben we toen Memicedaiska Binti-Forba aan gehouden en ook met haar het fokprogramma doorlopen.

Het uitzoeken van de reuen doen we samen Ida is heel goed in de stambomen na pluizen en het bekijken van de“binnenkant”en ik kijk meer naar de “buitenkant’ hierdoor vullen we elkaar goed aan. We gaan ook samen naar de dekkingen en doen de bevallingen ook samen of deze nu in Baarle Nassau of in Oosterhout plaats vinden. Zo hebben we samen al de wereld rond gereisd, of dit nu voor een dekking  of een show is, om onze teven te laten zien en mooie reuen te bekijken, we gaan samen.

Ida fokt al 30 jaar leonbergers en heeft al vele nesten gehad. Haar eerste nest begon met een A en  ik heb dus uit haar T nest Themba  gekregen, daarna zijn in dit alfabet  de X geboren en de later B ook in Oosterhout , de andere letters zijn geboren in Baarle Nassau die zijn te vinden op haar website  www.memicedaiska.nl  

De nesten die hier in Oosterhout geboren worden vallen dus onder de naam van de Memicedaiska kennel maar wel geheel onder mijn verantwoording.

Ida en ik hopen samen nog meer mooie lieve en bovenal gezonde Leonberger te fokken.

Als u nog vragen heeft kunt u ze altijd aan haar of mij stellen.

Annemarieke van Gaalen en Ida Lems

Meer onder nesten:

Social Media

LinkedIn Profiel Volg ons via Twitter Volg ons op Facebook

Laatste nieuws

25 Jan, 2022:Guusje

21 Sep, 2021:Cluny 2021 World Dog show

06 Sep, 2021:B.O.B.

Naaralle recente nieuwsberichten

Laatste wijzigingen

09 Mar, 2023: Garbi

01 Dec, 2022: Nesten

01 Dec, 2022: Home

Naaralle updates

Administrator Login