2014 G-Nest

Op deze pagina:

 

 

Het G-nest.

Het fotoboek van de eerste 8 weken bekijken?

Het fotoboek bekijken met de foto's vanaf 24 januari 2015 tot 2017  klik op link

Foto's vanaf 2018 hier


naar boven

 

Op 28 november is het  Memicedaiska G- nest geboren  uit de combinatie:

Wictoriinan Story of Lion King zoon van  Lempileijonan Yks Gateudengohd moeder Wictoriinan Amazon. HDA, LPN1 N/N, LPN2 N/N , Ogen vrij, fokselectie keuring, DNA beschikbaar roep naam Hummer.                                                          en                                                                                                                                                           Memicedaiska Binti-Forba is een dochter van Duits kamp. Forest Leo vom Jerichowerland x Memicedaiska Themba. HDA, Ecvo ogentest goed, LPN1 en LPN2 N/N N/N, fokselectie keuring, Dna profiel aanwezig.

Het G-nest nu

2022-11-28  G nest is VETERAAN !!

 2022-01-25. Gisteren is Guusje, Memicedaiska Gracia Thumbi ingeslapen. dit bericht schreef Karin;

Gisteravond rond de klok van 18.00 uur is onze lieve, grote vriendin Guusje (Gracia) overleden. Van een gezonde en blije hond op zaterdag, ging het zondag helemaal mis. Ze was zondag in een keer doodziek en na de hele dag op en neer naar de dierenkliniek, en allerlei onderzoeken, medicijnen, injecties en vier liter vocht verder, bleken haar waarden in het bloed extreem hoog, acuut nierfalen, foute leverwaarden en een vergrote mild.

We hebben haar zondagavond naar huis gehaald en lekker op haar eigen bed gelegd. Maar ze heeft geen oog meer dicht gedaan.
Helaas ging het maandag niet beter en bleef ze een doodzieke hond die eigenlijk niets meer wilde.
De dierenarts kon niets meer doen en zei dat we snel een beslissing moesten nemen, omdat ze zo ziek was. Die ongelofelijk moeilijke beslissing hebben we dan ook genomen, omdat wij ons maatje zeker niet langer wilden laten lijden.

 

Guusje was een eenheid in hun gezin en ik weet dat ze daar een geweldig thuis had. Lieve Familie dank jullie wel voor alle liefde die jullie haar gegeven hebben.

    Gracia-Guusje

2020-11-28 Hoera 6 jaar zijn de honden van het G-nest. 

g 6jr

g 6jr

2019-11-28 Vandaag is het G-nest 5 jaar. Memicedaiska Garbi -Thumbi, Ganesch, Gwen-da, Gandalf- Gerrit, Griffijn -Santos, Gurion -Budha, Glynda - Hailey, Gracia - Guusje, Gawa - kiki, Van harte, wat hebben jullie het getroffen met de gezinnen waarin jullie wonen! Dank jullie wel; Jolande Keer, Nelleke Roos, Netty, fam de Groot, Fam van Kooten, Miranda, fam Moen, fam van Gils.   

    G5  G5kKLIK

5 november 2016. Het G- nest mocht nog 1x mee doen aan de JHD. Helaas maar 2 pups aanwezig. En weer een mooi verslag. 2016 JHD

21 novenber 2015 Het G-nest is met 6 van de 9 pups op de Jonge Honden Dag in Wychen. De jaarlijkse keuring van de nesten van de leonbergse club. Keurmeester Nuyen was zeer te vreden. Lees de verslagen en bekijk de foto's.

26 april 2015de eerste ontmoeding met de pups bij de Steengroeve in Chaam. 7 van de 9 konden komen. Het was een heerlijk weerzien. Voor mij en moeder Binti. Ze zien er allemaal geweldig uit lijken veel op elkaar en iedereen is blij met hun pup. In het album staan meer foto's en filmpjes. Voor sommige was het de eerste zwemles die direct met goed gevolg werd behaald.

26-04 26-04 bospad 26-04 zwemles 

Gwenda,Guusje,Haley,Binti,Garbi,Santos,Genesch,Budha.

  26-04 familie

 

11 maart 2015 De berichten die ik krijg van de pups zijn heerlijk positief. Alle pups doen het goed. Bijna allemaal zijn ze zindelijk. De eerste pups hebben al gezwommen en iedereen zit op puppycursus. De 12 weken foto's komen zo spoedig mogelijk in het fotoboek te staan. Nog even en Binti en ik gaan de zusjes en broertjes van Garbi en Gwenda opzoeken. Tot snel dus.

Na de moeilijke start van Gwenda ( 2 eigenaren in 3 weken) hebben we besloten dat Gwenda van ons blijft. Maar zoals we altijd zeggen neem nooit geen 2 pups  in huis. Nelleke Roos heeft toen aangeboden om haar te gaan opvangen en opvoeden. Sinds enkele weken woont zij nu bij Nelleke Roos en het gaat geweldig! Nelleke wij zijn heel blij en zien dat Gwenda het heel erg naar haar zin heeft bij jou.

 

                                    Dagboek van het G-Nest van de loopsheid de dracht en het nest:

25 januari 2015 En dan is het leeg. Al de pups zijn weg naar hun nieuwe eigenaren. Wat zijn de laatste weken snel gegaan. De pups heerlijk in de tuin. Na het enten mee naar het park en naar school. De vaderdag waar veel mensen naar Hummer kwamen kijken. Heel veel foto’s in het fotoboek (bijna 700).

Vanaf nu komt er een nieuwe link bij met daarin de foto’s van het G-nest nu. Ook hier hoop ik de komende jaren veel foto’s te kunnen plaatsen niet alleen van Garbi ,de pup die bij ons blijft maar van alle pups.


 naar boven

08-01-2015 Vanavond naar de D.A. geweest voor de eerste enting. Nieuwe regel je krijgt pas een Europees paspoort als de pups gechipt zijn. Dus volgende week weer terug! Chip controleren dan pas krijgen ze een paspoort met hun chip erin! Lekker makkelijk allemaal, maar we zien het maar als een socialisatie momentje. Pups vonden het prima en de D.A. Marco was zeer te vrede en kon geen rare dingen ontdekken.


 naar boven

31 december  Een dag die we niet snel vergeten, Binti haar huid is kapot van het bijten ze wil niet voeden pups diaree misschien van de sneeuw? Hup naar Sleewijk. Binti kreeg een injectie tegen jeuk en de pups een antibiotica. Gelukkig gingen we goed het nieuwe jaar in! Binti was voor het eerst bang van het vuurwerk, de pups hebben gespeeld en of er door heen geslapen. Ze hebben nu buiten ook de “hele” tuin gekregen en dat vinden ze geweldig. De kuil die Binti heeft gegraven voor en tijdens het werpen hebben ze ook bezocht en al geprobeerd groter te maken. 


 naar boven

28 december ruim 4 weken nu. Ze eten geweldig 2x daag brokken liefst nog geweekt terwijl de tanden vlijm scherp zijn. En 2x vlees inmiddels dus 4 kilo per dag. Daarnaast geeft Binti hen natuurlijk nog melk. Met kerst zijn ze voor het eerst even buiten geweest nu dat vonden ze wat. Herlijk rondhollen en snuffelen en met mamma Binti spelen. En dan op derde kerstdag sneeuw nat en koud maar wel een pak. Dus vandaag een stukje stoep schoon gemaakt en weer even buiten een nieuwe belevenis!  Verder spelen ze met de beren de tunnel en de flossen en elkaar buiten en onderuit halen is ook een leuke bezigheid. Morgen met vuurwerk geluiden beginnen zodat ze oud en nieuw ook goed gaan doorstaan.


 naar boven

21 december. 3 weken zijn er al weer om.  Binti begint met opvoeden en ligt er om de 4 uur bij om te voeden en te poetsen en op te voeden! ’Sinds 3 nachten wil Binti in de gang slapen en komt rond 3 uur erbij om te voeden en gaat dan weer terug naar haar vertrouwde plaatsje om daar verder te pitten en ’s morgens om 6:45 samen met mij de dag weer te beginnen. Deze week veel bezoek gehad wat Binti soms best moeilijk vond. Ze gaat er dan zeer beschermend bij staan of liggen. We heel lief natuurlijk. Vanmorgen de kennel panelen voor de kist gezet zodat de pups eruit kunnen nu dat vonden ze geweldig. Vanmiddag was onze zoon er en een vriend dus gelijk maar de keuken verbouwd en ze daar een grotere ruimte gegeven.  Het was even wennen en gillen maar ook dit snel geaccepteerd. Vandaag hebben ze ook voor het eerst geweekte brokjes gekregen ook dit ging erin of ze het al vele malen hadden gegeten. 

 


 naar boven

 

16 december En dan zijn we zomaar 10 dagen verder. De pups groeien als kool en nu Binti van haar medicatie af is gaat het met haar ook stukken beter. Ze wil weer spelen en naar het bos toe. De pups krijgen sinds vrijdag 12 december vlees ( een heerlijk Tataartje) en dat vinden ze lekker!! Vandaag met het pens compleet van AHV begonnen omdat ze dit ook al uit de bak van Binti probeerde te eten. En ook hier smullen ze van. In de afgelopen week zijn alle ogen en oren open gegaan en reageren ze nu ook op geluid. Als ze veel kabaal maken rammel ik met een bellen bal en stoppen ze allemaal verbaasd. Je ziet ze ook steeds beter op hun pootjes gaan staan. Gurion en Griffijn de reutjes beginnen al met elkaar te spelen en ons gele teefje is nog steeds haantje de voorste, ze was tenslotte de eerst  geborene. De namen voor de teefjes zijn nog steeds niet geven nog even iets meer hun karaktertjes leren kennen.

 


 naar boven

 

6 december De Stamboom namen zijn ingestuurd, we weten nog niet helemaal wie welke naam krijgt. Memicedaïska is de kennel naam G geeft het nest aan en Thumbi is de “gezinsnaam”gehaald uit de letters van Themba, Binti en Hummer het komt uit het Keniaans en is een libelle. Achter de naam staat de betekenis.

De reuen:

Memicedaïska Gandalf – Thumbi         Wolf der wolven.

Memicedaïska Griffijn – Thumbi           Prins.

Memicedaïska Gurion – Thumbi           Mijn leeuw welp.

De teven:

Memicedaïska Gracia – Thumbi            bevalligheid, bekoorlijkheid.

Memicedaïska Glynda – Thumbi          Beeldschone vallei.

Memicedaïska Garbi – Thumbi            Schoon, zuiver.

Memicedaiska Gawa – Thumbi           Vreugdevol.

Memicedaïska Gwen – Thumbi           Eerlijk.

Memicedaïska Ganesch – Thumbi      Godin van uit het Hindoeisme.

 


 naar boven

 

5 december pakjes avond vorige week werden bij Binti de pakjes al uitgepakt. Haar mooie 9 pups zijn nu dus een week oud! Voor de pups ging het allemaal gewoon zoals het moet. Binti heeft het zwaarder gehad. Op 3 december moesten we weer naar de kliniek de beschadigde tepel moest toch geamputeerd worden. Dit onder ging ze goed, maar donderdag 4december toch weer koorts en weer naar Sleeuwijk alles ziet er goed uit maar de antibiotica verhoogd. Nu duimen dat hij naar beneden gaat. Gelukkig ’s avonds is hij al lager en vandaag ook! Ze heeft ook weer meer aandacht voor haar pups en de omgeving. Zullen we dan nu maar echt gaan genieten ?!

2 december alles is boven het geboorte gewicht. Met Binti gaat het matig maar ze is een geweldige moeder!en wij helpen haar een beetje door de pupjes iets bij te geven

1 december Met Binti gaat het niet echt lekker, vanmorgen hebben we ontdekt dat er 1 tepel geen werking heeft omdat deze half is aangezet, waarschijnlijk ooit eens beschadigd. Ze zit nu aan de antibiotica omdat ze koorts kreeg van morgen. Gelukkig reageert ze er goed op en is ze weer lekker aan het eten. Nu hopen dat de pups er geen last van krijgen en ze lekker door groeien


 naar boven

 

29 november Binti heeft weinig tot geen na weeën gehad en goed kunnen slapen. Om half 11 naar de dieren kliniek in Sleeuwijk geweest voor controle en de hubertus klauwtjes te verwijderen. De D.A. vind het mooie stevige pups

pups dag1


28 november ze wil niet eten en is erg onrustig. Als de kinderen naar hert park zijn merk je dat ze zich op zich zelf concentreert.  Tijdens het eten loopt ze steeds heel onrustig door de tuin snuffelen graven persen.

Om 12:55 haal ik haar binnen en ze perst en ik zie een staartje-stuit ligging ze heeft en zwaar en samen brengen we om 13;05 de eerste pup een teefje op deze wereld! Dan volgen er 3 snel achteraan. Daarna nog een wat langer durend persen en weer een stuit. Ze doet het goed maar heeft het zwaar. Om half 6 nummer 8 daarna wel weeën maar er gebeurd niets, Om half 8  spuiten we wat om de weeën wat kracht te geven dan na 10 min van zeer zwaar persen wordt er een pupje geboren die het helaas niet red! Binti neemt in alle liefde afscheid van hem. Om 20:15 wordt de laatste geboren. 6 teefjes en 3 reutjes. We zijn blij gelukkig en ook een beetje verdrietig.


 naar boven

 

27 november. Gisteren avond was het even spannend. de eerste weeën. Maar nee we mochten toch gaan slapen. Nu alles  weer rustig en lekker een pond vlees gegeten.

26 november. Vanmorgen weinig zin in eten en lopen maar graven......... ja dat doe ik wel even moet ze gedacht hebben. Nu met zand op haar neus te slapen in de tuin. graven


 naar boven

25 november Bij Binti is alles aan het zakken. Ze heeft ook voor het eerst in de kist gelegen alles goed besnuffeld en goed gekeurd. Buik omvang 106,5 cm.

24 november, De laatste loodjes gaat ze deze week nog vol maken? Ze eet slecht haar brokken maar lekkere dingen gaan er graag in.


 naar boven

 

20 november,Vandaag naar Sleeuwijk voor de Herpes enting en wegen. Ze weegt nu 68.5 kilo. 12 kilo aangekomen! 


 naar boven

19 november, Samen met mijn zoon Anne de kist opgezet. Binti heeft er even in gekeken maar meer ook niet.

18 november, gisterenmiddag stond Binti heel rustig en ontspannen tegen mij aan te hangen en opeens voelde ik vanalles in haar buik bewegen, een geweldig moment! 


 naar boven

17 november 2014 Binti 6 weken drachtig en best wel moe en ze slaap zo veel hier nog even een pose foto van haar buik staand, dan lijkt hij wat minder dik dan de afgelopen liggende foto's. Woensdag gaan we naar de trimster om haar broek wat te laten kort wieken zodat het met het bevallen en daarna niet zo'n klitboel wordt.

binti 6 weken


naar boven


12 november 

ruim 6 weken dag 44 nog 2 ½ week te gaan. Binti eet goed haar maaltijden. Lopen in het park vind ze nog steeds niets (mis ze Themba?) In het bos gaat het goed. Haar buik is echt dik aan het worden. Nu 99 cm in omvang. Verschillende mensen hebben gebeld en of zijn langs geweest voor een pup.

 


 naar boven


november

 5 weken dag 36. Ze eet redelijk goed. 2x schrale beker brok  ½ 8 en ½ 4 en ’s avonds na het lopen vlees. 2 x karnemelk en om de dag ei. Haar borstomvang is nu 96 cm. Ze ligt graag met een platte buik op de grond. Lopen in een rustiger tempo maar toch nog wel een uur. De triestheid lijkt wat minder het kroelen blijft.  Geef haar 1x per dag nutri drops 1ml misschien komt hierdoor ook wel dat ze zich beter voelt. 

 


 naar boven

28 oktober

4 weken Dag 30. Er is heel veel gebeurt. We weten dat Binti drachtig is van een groot nest (10 geteld). Maar het hele droeven is dat Themba dit niet meer zal mee maken. We hebben haar vorige week op 21 oktober laten inslapen. Binti is overal bij geweest. Ze is echt heel triest en wil Anton en mij bij elkaar hebben. Ze was al erg aan het kroelen maar wil nu helemaal niets anders meer!  Ze heeft wat dagen slechter gegeten maar vlees gaat er gelukkig in dus krijgt ze dit gewoon wat meer en door de brokken doen we wordt of kaas. De voor borst begint ook te zakken en haar tepels groeien en worden mooi roze. 

 


 naar boven

17 oktober Even een kort stukje. Het blijft spannend zal het wel of zal het niet. Ik krijg steeds meer het vermoeden van wel. Het lijkt nu ook of de haren iets gaan staan. Ik heb haar borst omvang gemeten 90 cm eens kijken hoeveel zoiets gaat groeien mocht ze drachtig zijn. Eten is niet meer veilig ze pikt het onder de neus van Themba weg. Maar echt over Themba heen gaan mag ze niet!In het park kijkt ze hoe ik loop en gaat dan liggen om mij het rondje met Themba te laten lopen en later sluit zij zich weer bij ons aan.

 


 naar boven

3 oktober  even een kort verslag. Alle papieren rompslomp in gevuld en verstuurd LHCN en Raad van Beheer. Binti sliep al veel maar het lijkt of ze het nog meer doet. Vreemd is wel dat ze geen takken meer afpakt van Themba!!. Ook loopt ze meer bij mij dan dat ze in het bos struint. Of lijkt dit allemaal zo omdat het de wens is??

 


 naar boven

29-09 's avond gaan we nog een keer naar de dekmeester, ze vinden het leuk om elkaar weer te zien! En ook nu weer een koppeling van 13 min. Nu wachten tot 25 oktober voor een echo.

 


 naar boven

28-09  3x prikken om half 12 worden we gebeld om te gaan dekken waarde 17,2!!

We gaan voor dekking naar Hummer. Samen met het verliefde koppel in de auto naar de dekmeester. Na even snuffelen staan ze al snel 12 min.gekoppeld . Om kwart voor 5 na een half uur weer terug naar huis. Samen tevreden achterin! Thuis in het park nog met het verliefde koppel gewandeld en foto’s genomen. Daarna Hummer thuis gebracht .

 


 

24-09 2x prikken. 

18-09 1x prikken en  een uitstrijkje. Contact opgenomen met de reu eigenaren    

 


 

G-nest reu

naar boven

Wictoriinan  Story of Lion King   geboren op 01 -08 2012

Vader :      Lempileijonan Yks Gateudengohde

Moeder:  Wictoriinan Amazon

HD/A , LPN 1 N/N vrij, LPN2 N/N vrij, ogen vrij, fokselectie keuring geslaagd, DNA aanwezig.

Roep naam  Hummer

Wij hebben Hummer uitgezocht op zijn goede lijnen in de stamboom, maar zeker ook op zijn lieve vriendelijke karakter.

Dit is Hummer op zijn tweede verjaardag.

Reu Hummer


 

G-nest stamboom

naar boven

.

Stamboom G-Nest Memicidaïska 2014                
                7) ZODIAK VOM LOWENGARTEN
         
     
   
 
     
 
 
              DLZB 19869 HD A
        3) LEMPILEIJONAN YKS       CH.,VDH.CH.
        GATEUDENGOHDE        
        FKK 46587/10 HD A        
        CH.        
1} WICTORIINAN STORY OF LION               8) LEIJONAMIELEN MYRSKYTUULI
KING               FKK 35178/06 HD C
(ROODBR. MET ZWART MASKER)                
IMP(FINL.} FKK 47239/12                
                9) REKILEIJONAN BURl
                FKK 45817/06 HD A
        4) WICTORIINAN AMAZON       CH.
        FKK 11023/09 HD A        
                 
                10) LEONIITAN LADY MAC BETH
                FKK 46770/04 HD A
                 
                 
                 
                 
                11) CLARK LEO VOM JERICHOWER
                LAND
       
5} FOREST LEO VOM JERICHOWER
      DL.ZB 17727 HD A2
        LAND        
 
      DLZB 20152 HD B        
2} MEMICEDA'ISKA BINTI-FORBA       CH .• VDH.CH.        
(ROODSR. MET ZWART MASKER)               12) ALTAMIRA LOWE VON WALHALL
                DLZB 17720 HD A
                 
                 
                 
                13) KINGLORDS MR BALDER
                LOSH 9092276 HD-A
       
 
      FKK 37576/03
                CH.GISR.,SP.,INT.,PORT.CH
        6) MEMICEDAiSKA THEMBA        
        N.H.S.B. 2648404 HD A        
                 
                14} FASTWIN'S CHOISE LOTIE
                N.H.S.B. 2522247 HD A
                 
                 

 

G-nest foto's

naar boven

Alle foto's van het G-nest kun je vinden via deze link!


Meer onder nesten:

Social Media

LinkedIn Profiel Volg ons via Twitter Volg ons op Facebook

Laatste nieuws

25 Jan, 2022:Guusje

21 Sep, 2021:Cluny 2021 World Dog show

06 Sep, 2021:B.O.B.

Naaralle recente nieuwsberichten

Laatste wijzigingen

09 Mar, 2023: Garbi

01 Dec, 2022: Nesten

01 Dec, 2022: Home

Naaralle updates

Administrator Login