2012 - B-Nest

Op deze pagina:

 

B-nest nu

naar boven


Fotoboek B-nest nu kijk hier.

 naar boven


En dan gaat het stil zijn op deze pagina  Met Bodhi is de laatste pup van Themba overleden.


2021-05-21  

Memicedaïska Bodhi- Forba❤️

Bodhi, Bodhiekje, Diekje, Diekie, ons Tuttebolletje, ons appeltjes monster, de stammoeder van onze kennel heeft ons gisterenavond totaal onverwachts verlaten. We kunnen het nog steeds niet bevatten en zijn intens verdrietig.

😭

Geboren bij Annemarieke en knappe mooie lieve dochter van Memicedaïska Themba en Forest Leo v. Jerichowerland, het pupje met het rode bandje. Lieve Annemarieke, elke dag zijn we jou en Anton dankbaar geweest dat jullie ons de zorg voor Bodiekje hebben toMaar wat een draak van een pup was het toen ze eenmaal thuis was, het duurde ook niet lang voordat ze de naam El Drako kreeg. Slopen dat deed ze niet, maar het was een fanatieke kuiten-, hielen-, en handenbijter. Gelukkig duurde die periode niet lang en veranderde ze in een geweldig lief meisje.

💛

Bodhi, het meisje met een gouden hart💛 , een trots meisje, een stabiel meisje, een eigenwijs meisje een fantastische moeder en de roedelleider van onze meisjes. Bodhi was een hond die rust bracht binnen de roedel, zij loste de problemen voor de anderen meisjes op zonder ook maar haar lip op te trekken. De andere meisjes voelden zich veilig bij Bodhi. Bij vreemde honden dwong ze respect af zonder te grommen of haar lip op te trekken. Bodhi, trotse moeder van 7 prachtige pupjes, oma van 34 kleinkinderen en 18 achterkleinkinderen. Bodhi ons Tuttebolletje❤️

Bodhi, koningin van het Reeshofbos, het was haar terrein, vanaf 9 weken was ze daar dagelijks te vinden, en ondanks dat haar zicht de laatste jaren achteruit was gegaan, kende ze het bos op haar duimpje. Tot en met gisterenmiddag was ze daar elke dag minimaal 2 keer te vinden, het tempo van een paar jaar geleden had ze niet meer, maar ze genoot er nog steeds intens van, elke dag weer. Een dag geen bos was voor Bodhi geen optie.

En wij, wij moeten verder zonder haar, niet meer stiekem in de billen bijten omdat een stok niet snel genoeg gegooid werd, niet meer zielig miepen omdat het appeltje niet snel genoeg gepakt werd (zeker weten dat er een appelboer failliet gaat), niet meer ’s morgens uitkijken met uit bed stappen zodat je niet op haar ging staan omdat ze zich had toegeëigend daar te slapen. Nooit meer dat vertederend oude koppie zien.

De 2 eenheid Bodhi en Daya zijn weer herenigd, Lief Diekie, je bent nu weer samen met je grote vriendin Daya en zoon Hummer, geef beide een hele dikke knuffel van ons.❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Dag lief Bodiekje, dag lieve lieve Tuttebol , dank je wel voor alles, dank je wel voor ruim 10 prachtige jaren, we zullen goed op jouw meisjes passen. Wat gaan wij jou verschrikkelijk missen💔 We houden van je, voor altijd in ons hart ❤️ ❤️ lief Tuttebolletje.❤️ ❤️ ❤️ evertrouwd.

Bodhi had allemaal lieve broers en zusters, maar vanaf dag 1 was het bij Bodhi liefde ❤️ op het eerste gezicht en we waren dolgelukkig en dankbaar dat wij het pupje met het rode bandje kregen.

 Carla en Niels aan jullie alle dank! Zij heeft bij jullie een geweldig liefdevol leven gehad! Sterkte met de stilte.

bodhi


 

2021-04-10 Vanmiddag is Gringo ingeslapen. Memicedaiska Basilius-Forba. Deze knuffel beer woonde in Zandvoort bij Patricia en haar gezin ging overal mee naar toe. Wat een leegte en gemis. Lieve familie dank jullie wel voor alle liefde die jullie Gringo hebben gegeven. Sterkte met de leegte ook voor Mutsie.

gringo

gringo2

2020-09-18 Nu hebben wij afscheid moeten nemen op 15 september van Memicedaiska Binti-Forba. We zijn net als iedereen gebroken.

02-03-2012 Memicedaiska Binti-Forba 15-09-2020

 

Onze Lieve Trouwe Mooie Binti. Wat missen we haar. Ze werd in onze handen geboren rond de klok van 8:45 in een nest van 9 pups. Zij mocht blijven omdat twee Leo’s zoveel meer nog is dan 1. Ze was een heel trouwe eigenzinnige dame. Mijn boef! Maar o, wat had ze er een kop op. Ze wist wat ze wilde en deed dat ook. Lief, heel lief voor wie lief voor haar waren, maar als iemand, mens of hond, haar ooit iets had aangedaan dan vergat ze dit nooit! Ze was altijd bij ons ging overal mee naar toe, veel wandelen en dan steeds even de neus tegen je hand zetten van : hé daar, ik ben er ook hoor!” en veel mee op vakantie, heerlijk kamperen en je door iedereen laten knuffelen en fotograferen. Soms was zij meer de attractie dan alle oude gebouwen. Haar foto’s moeten over de hele wereld zijn, maar als ze er mee klaar was ging ze weg en ergens anders liggen, nooit boos. Aan Binti kon ik ook mijn geheimen kwijt. Zij bewaarde ze. Haar grootste hobby was zwemmen en rond rollen in het zand. Het meeste hekel had ze aan shows lopen,. Dat was duidelijk te zien in de ring. Toen ze 2,5 jaar oud was, kreeg ze een nest pups. Vier weken voor de pups geboren zouden worden overleed haar moeder Themba. Ze moest plots op eigen benen staan. Wat een rouw zagen we in haar. Het nest bracht ze met al haar liefde groot en wat een mooie pups zijn dit geworden. Garbi mocht blijven om zo haar en ons verdriet te doen verzachten. Ze waren samen een heerlijke twee-eenheid, maar ook zo verschillend. Nu moet Garbi zonder haar moeder verder en wij ook. Samen hebben we de laatste uren bij Binti gelegen. Wij zijn Rudy Smets Dierenkliniek de Heuvel zo dankbaar dat we Binti mee naar huis konden nemen, na een zware operatie. Binti had zelf aangegeven: Ik wil naar huis. Daar is ze 8 uur later in onze armen overleden.

We zullen je nooit vergeten. VOORALTIJD in ons HART.

binti

binti2

 


 

2020-09-14 Droevig nieuws Memicedaiska Birke-Forba overleden.

Wouter en Hanneke vertellen;

Afgelopen maandag hebben we Elvie (Birke) moeten laten inslapen.

Haar hart was op. Zo maar ineens. Zondag middag begon ze met zwaar hijgen, ze kreeg het echt benauwd.De dierenarts kon helaas niets doen. Gelukkig heeft ze niet lang hoeven te lijden. Maandagavond hebben we haar op een mooi plekje in te tuin begraven. Naast haar eerdere speelkameraatjesOns verdriet is zo enorm. Onbeschrijfelijk. Elvie was zo’n bijzonder hond. Erg gericht op ons, super intelligent, lief en gevoelig.Nog nooit zo’n fantastische hond gehad. We voelen ons erg bevoorrecht dat wij 8,5 jaar met haar op hebben mogen trekken.

Maar haar nu los moeten laten is onvoorstelbaar moeilijk. Niet alleen voor ons maar ook onze kinderen en zeker de kleinkinderen hebben het er erg moeilijk mee.

Elvie was voor allen zo ontzettend lief.

We bedanken hen voor alle liefde die zij Elvie hebben gegeven en wensen hen heel veel sterkte. 

elvie

 


 

2020-04-27 Ook nu hebben we afscheid moeten nemen Memicedaiska Babar-Forba is er niet meer.

In Frankrijk zijn Helene en haar gezin in diepe rauw. Wij wensen hen veel liefde toe en danken haar voor alles wat ze H'Aston heeft gegeven.

Haston

 


 

2019-11-28 Droevig nieuws. Memicedaiska Basha-Forba is ingeslapen.

Beertje het trouwe maatje van Lida is niet meer bij haar.

de woorden van Lida;

Hallo Annemarieke en Anton,

Ik ben wel blij dat we de beslissing hebben genomen, maar jeetje, 
ik mis haar enorm. Hoewel ze in huis nooit blafte, is het heel stil. Ze was
toch altijd aanwezig. 
Ik wil Annemarieke danken voor het feit dat ze met Themba bij ons
kwam trainen. Het was voor mij voor het eerst dat ik een Leonberger zag
en was ook helemaal weg van Themba.
Dan wil ik Annemarieke en Ida bedanken voor, zoals tijd, een goede match van 
vader en moeder. Ik heb zoveel complimenten over Beertje gehad, dat ik 
bijna naast mijn schoenen ging lopen. Want ze vonden haar zo mooi en vooral
het lopen van haar vonden mensen mooi.
Maar vooral: ze was al netjes opgevoed toen we haar meekregen en daar hebben
jullie allemaal aan bij gedragen. Ik heb zo ontzettend genoten van haar 
puppytijd. Zelfs haar pubertijd vond ik geweldig. Ach, eigenlijk was alles leuk
en geweldig met haar. 
Beertje is/was een beetje mijn "allessie": ik kon haar lezen en schrijven, maar zij
mij ook😂, ze kon mij ook goed manipuleren, maar dat liet ik ook wel toe. 
De 2 mechelaars hebben haar ook met respect behandeld. We hebben er
van staan kijken dat ze haar met rust lieten en deden ook wat rustiger met
elkaar. Toch mooi, hoe natuur soms werkt. 
Wij gaan eerst eens zorgen voor wat rust, want 31 augustus Blacky, onze 
Duitse Herder, ineens dood en nu Beertje, pfffffff.
Het zal niet op korte termijn zijn, maar dat er weer een Leonberger komt, daar ben
ik van overtuigd. 
Annemarieke ook bedankt voor jouw steun de laatste weken: dat was zeker
van grote waarde voor mij. Jouw belangstelling, medeleven en meevoelen 
als fokster verdient wel 100.000 pluimen. En zonder de hulp
van Anton zou het wellicht allemaal moeizamer gaan, dus ook voor Anton heel 
veel pluimen. 
Bedankt dat jullie Beertje in mijn leven hebben gebracht. Zij is het mooiste wat
mij is overkomen. Bedankt voor het zorgen voor mijn liefde voor Leonbergers. 
Dank je voor de de mooie collage en ook de mooie kaart. 
Liefs,
Beertje
Lida en Peter dank jullie wel voor alles wat Beertje bij jullie heeft ontvangen.

 

2017-03-06 

Memicedaiska B- Forba nest 5 jaar.

De eigenaren vertellen; 

Ook wij genieten iedere dag van onze Elvie (Birke), een ontzettend lieve, intelligente, gevoelige hond. Vijf jaar alweer, waar blijft de tijd.

Wouter en Hanneke en Elvie.     Birke  elvie-Birke1    elvie-Birke2

 

Wij zijn nog elke dag super blij en genieten volop van Bodhi, Bodhiekje of wel onze tutebol. Een heerlijke tutbol is het.

Bodhi is een meisje met een gouden karakter een schat van een Leonberger lief voor mens en dier. Bodhi is een zelfverzekerde hond en alleen al met haar blik dwingt ze respect af bij andere honden.

Bodhi is gek op stokken gooien en als je even niet snel genoeg een stok gooit bijt ze je even zachtjes in de billen of gaat ze voor je voeten lopen J

7 prachtige puppen heeft ze gekregen, en allemaal hebben ze het prachtige lieve karakter van hun moeder. Alle 4 haar dochters zijn net zo sportief als hun moeder, terwijl de reuen net zo  ‘lui” zijn als hun vader. Ze is ook echt een geweldig moedertje, nu nog als ze haar puppies tegen komt is ze helemaal gelukkig. Ze ruikt gewoon als Diesel in het bos is, zoef dan zijn we haar kwijt, even later komt ze aangerend met Dieselje in haar kielzog en is ze helemaal blij. 

Voor Bodhi morgen geen biefstuk maar een extra appeltje, als je Bodhi laat kiezen tussen vlees een kluif en een appel zal ze altijd de appel pakken. 

Groetjes Niels Carla Bodhi Daya Abhy en Baby.

                              Bodhi     bodhi 1        bodhi2

 

We zijn nog iedere dag blij met Bram/Boaz, hij is vol onderdeel van het gezin.

 

Er zijn momenten waarvan wij denken, dat hij zich zelf niet ziet als hond

Maar gewoon een van ons.Piet en Riet Hoogendoorn

Wij zijn nog steeds blij met Basha-Beertje. Ze geeft me iedere dag weer een geluksmoment en we hebben samen ook ons dagelijkse kroelmoment. Een dag zonder Beertje kan ik me niet meer voorstellen.  Vorige week zag ik ineens grijze haartjes bij d'r  snuit en realiseerde me gelijk dat ze al weer bijna jarig was en 5 jaar zou worden,  pfffff.  Tijd gaat toch wel snel.

Wij wensen iedereen nog heel lang en heel veel plezier met hunn geweldige Leonberger. Ik knuffel vanavond nog wel extra met Beertje,  want dat doet ze toch het liefst.

Hartelijke groet, Lida,  Peter, Beertje, Blacky en Basha.

                                          Basha    Beertje


Babar Háston -Memicedaiska 5 ans 
Tres difficile à prendre en photo 
C'est le regard qui m'a plu , trop mignon mon gros bébé â¤ï¸
H ' aston memicedaiska 5 jaar
Erg moeilijk te fotograferen
Het is de blik die ik vond, zo lief mijn grote baby.

                                               H 'Aston  haston1     haston2


En dan natuurlijk onze eigen Binti, Een heerlijke hond voor mens en vooral voor kinderen. Ze heeft wel zo haar voorkeur naar andere honden en is dan wel eens niet zo aardig. Ze blijft opvoeden als ze haar pups terug ziet. Ook wij genieten van haar en zijn blij dat de andere “pups” het allemaal zo geweldig hebben getroffen.

                                          Binti   binti1     Binti 2

Van Basilius Bamard en Bayle ook alleen maar fijne berichten.

                                   Basilius -Gringo   gringo   gringo 2

van Bayle en Bamard helaas geen foto gekregen. Voor meer en grote foto's kijk in het fotoboek B-nest.


2015-04-26 Vandaag met de Memicedaiska honden wezen wandelen in Chaam. Bodhi en Binti waren de twee B-ers die er waren beide met hun pups, Bodi met 8 en Binti met 8 10 weken na elkaar kregen zij de pups. Die van Binti staan in het G-nest. Van Bodhi zijn te zien op de website van Dhiya-Sayen.

bodhi binti

Bodhi en Binti

4 januari 2014  Gewandeld op de Loonse en Drunese duinen. Even de familie op de foto, Oma Lotje 9 jaar oud, Moeder Themba bijna 7 en dochters Binti en Bodhi bijna 2 jaar oud.

                                  themba lotje Binti Bodhi

moeder dochter

 

naar boven23 november 2013 hebben Memicedaiska Binti Forba en haar zusjes Bodhi en Basha de fokselectie keuring gelopen en op alle twee de onderdelen GESLAAGD.  

 

naar boven


september 2013. Beertje (Memicedaiska Basha Forba) geslaagd voor haar EG cursus 94 van de 100 punten en beste pup van de groep! Gefeliciteerd Lida.

 

naar boven


6 augustus 2013. Memicedaiska Basha Forba, Binti Forba, Bodhi Forba hebben het ECVO oogonderzoek met goed gevolg ondergaan. Waarbij Memicedaiska Binti Forba ook het niet verplichte glaucoom onderzoek goed heeft ondergaan en goed bevonden. Gefeliciteerd allemaal.

naar boven


24 maart 2013 heeft Gringo mee gedaan in Leiden er werd er derde in catagirie 12-18 maanden.

                           gringo leiden

 

naar boven


12 februari 2013 Vandaag zijn de 3B's wezen wandelen in de bossen van Oosterhout. Hier 1 foto andere volgen in het fotoboek.

 

                                      3bees

                                          Beertje               Themba                Bodhi                 Binti

 

 

naar boven30 november de LPN 1 uitslagen van Binti,Bodhi, Beertje en Gringo zijn binnen. Allemaal NN/vrij. Heerlijk om het zeker te weten. 

 

naar boven


14 november Op de website van Bodhi staat een heel leuk filmpje van de JHD.Via deze link kun je hem zien  http://www.memicedaiska-bodhi-forba.nl/105900891

Dank je wel Carla

 

naar boven


Op 3 november zijn we met het B-nest gekeurd op de Jonge Honden Dag in Wijchen. Onze keurmeester mevr Alferinck was zeer te spreken over de combinatie van Memicedaiska Themba en Forest Leo from Jerichowerland. Ida dank je wel voor het uitzoeken van deze combinatie.B-nest JHD

 

 

naar boven


07-10-2012 Nog een filmpje gekregen via Carla over de 3B's 

Via deze link nog een leuk filmpje van de 3B's in Leonberg.
Dank je wel Carla!
http://www.youtube.com/watch?v=Wb0RUzZ5CFM&feature=player_embedded#!

 

naar boven04-10-2012. Carla heeft een impressie filmpje gemaakt van de 3B's op de show. Via de link is het te bekijken.       http://youtu.be/jBWyELYK23I

 

naar boven02-10-2012 Vandaag op bezoek geweest bij Bas. (Bamard groen) Hij heeft een heerlijk leven in Zeeland samen met Donar een lobbes van 8 jaar oud.

                                   bezoek bas

                                                             Binti, Themba en Bas.

 

naar boven30-09-2012 Met de 3 B's zijn we naar de grote Leonberger show in Leonberg Duitsland geweest. Hier hebben zij hun vader Forest ontmoet.

                                   3b Forest 

                                                                      Bodhi, Forest, Beertje, Binti.

 

naar boven


 09-09 2012. Een bezoek gebracht aan Gringo. (Basillius zilver) Hij is ook een heerlijke hond!

                               gringo

                                                             Binti     Themba     Gringo.

Meer foto's in het fotoboek klik hier boven op de link.

 

naar boven


 08-09-2012.Met de 3 B's naar de show in Deinze geweest. Een zeer vermoeiende dag. Kijk maar eens hoe moe ze zijn.

                                    Deinze 3B's

 

naar boven


 

02-09-2012. Gisteren op bezoek geweest bij Bram(Boaz blauwe bandje) in Woerden. Een heerlijk weerzien. 

                                  bram

                                                         Binti             Themba                      Bram.

Meer foto's en filmpjes in het fotoboek op https://skydrive.live.com/?sc=photos&cid=7e2eb6303ee2fbee#cid=7E2EB6303EE2FBEE&id=7E2EB6303EE2FBEE%213199&sc=photos

 

naar boven


 

25-08-2012.  Int Kamp.Tentoonstelling Rotterdam De eerste show waaraan Binti Bodhi en Beertje mee doen. Ze zijn 1,2 en 3 geworden voor Binti een Beertje een veel belovend en voor Bodhi een belovend.                                                                                      r'dam

                                    Beertje                   Bodhi                  Binti.

 

naar boven


 

Op 28 juli 2012 zijn op de Spaanse Show  Haston en Hanouk eerste in de baby klasse reu en teef geworden.

Dit zijn 2 pups uit Themba haar B-nest.

Gefeliciteerd Helene en Veronique!

Memicedaiska Babar Forba (reu)

hastonHaston

Memicedaiska Bayle Forba. (teef)

hanoukHanouk

 

naar boven


 

28 juli 2012  Haston en Hanouk zijn eerste geworden in de babyklasse reu en teef! Gefeliciteerd Helene en Veronique.

                             haston en hanouk

 

naar boven


 

01-06-2012 Waar blijft de tijd. De pups zijn al weer 12 weken. Bedankt pupkopers voor alle lieve mail en foto's.  Door alle drukte voor de KCM van as zondag heb ik weing tijd om de foto's te plaatsen. Maar deze van onze dochter met onze kleindochter geboren op 15 mei wil ik jullie niet onthouden. De rest volgt snel. 

                                                1 juni

 

 

naar bovenDagboek van Themba

Helaas is er iets fout met het fotoboek. Via deze link kunnen jullie de foto's bekijken en ook de filmpjes.

24 april Langzaam maar zeker wordt het stil en leeg. Maar we weten dat we heel veel mensen blij hebben gemaakt.                        dagboek themba

 

naar boven


 

23 april Dit weekend was het zover. De Fransen fokkers met de Belgiesche fokkers als tolk zijn komen kijken en hebben twee pups uitgezocht. Het was een gezellige drukte met veel vertalen naar mij toe. Zij zijn helemaal blij met de witte reu,zijn naam wordt Haston en het roze bandje, haar naam wordt Hanouk. Zondagmorgen vroeg zijn deze twee vertrokken een hele onderneming op een "omgeboude achter bank. De eerste berichten al gekregen dat ze lief hebben geslapen en dat de reis voorspoedig gaat.Naar Zandvoort is het ziveren reutje gegaan zijn naam wordt Gringo, het gele bandje  Beertje is naar Breda gegaan ook bij deze twee is de dag en nacht en de kennis making met de andere honden goed verlopen.

Wij wensen ze allemaal veel liefde en plezier met hun honden toe.

 

naar boven


 

17 april. De kleurtjes hebben namen!!

Zilver      Basilius

Groen     Bamard

Blauw      Boaz

Wit         Babar

Paars      Binti     Dochter van Themba

Aqua       Birke

Rood      Bodhi

Roze      Bayle

Geel       Basha

 

naar boven


 

16 april. Oei oei wat gaat het snel. Vrijdag de 13de zijn we naar Sleeuwijk naar de dierenkliniek geweest. Een spannende auto rit waar van de pups allemaal hebben genoten. Twee klommen zo dat ze uit de ruiten naar buiten konden kijken. Binnen in de wachtkamer gingen ze gewoon bij Themba liggen drinken. De andere aanwezige (mensen en dieren) vonden het wel heel mooi zo'n koppel pups. Gelukkig was de dierenarts net zo tevreden als wij zelf en konden we na een uur naar huis waar ze allemaal dood moe in slaap vielen.

Zaterdag heeft Anton de eerste 3 al mee genomen naar het park waar ze weer nieuwe indrukken opdeden. 

Zondag kregen we nest controle van de LHCN, Joop van Zon kwam langs en vond het ook allemaal goed in orde.

's middags met een groep van de pupkopers hebben we ze allemaal meegenomen naar het park. Voor de pups en de mensen een hele onderneming.

 

naar boven


 

10 april. De pups groeien als kool. Ze vinden het buiten geweldig, de regen maak ze niets uit al vinden ze de zon denk ik wel wat fijner op dit moment. Wij ook want ja de binnen ruimte ziet er niet uit als er 9 natte pups binnen verder gaan stoeien. Het blauwe reutje weet hoe hij over het hekje heen moet. Als hij het piepje van het scharnier hoort is hij er als de kippen bij en voor je het weet is hij in de kamer op onderzoek uit. Om beurte mogen er 3 pups in de kamer vergeet ik dus het hekje te sluiten dan lopen er 4 pups. Vrijdag a.s gaan we met het hele spul naar de dierenarts toe. Benieuwd wat zij over ons grut te vertellen hebben.

 

naar boven


4 april Waar blijft de tijd. Morgen zijn de eerste 5 weken om! Nog maar niet aan denken dat ze de langste tijd hier al weer zijn geweest. Het wordt steeds gezelliger met de pups. Ze zijn zo ontdeugend aan het worden nu ze de vrije hand hebben in de tuin. Verder ontwikkelen ze zich ook prima beginnen goed te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen. Ze ravotten er lustig oplos soms zo erg dat ik denk au au au au maar dat valt gelukkig mee. Soms grijpt Themba in of zet zij er zelf een op zijn of haar nummer en ook dan denk ik niet zo hard ze zijn nog zo klein. Maar moeders weten altijd wat ze doen. 's Avonds om 11 uur eten ze vlees en gaat Themba er nog even bij liggen waarna Themba heerlijk naar haar vertrouwde plekje op de mat bij de voordeur gaat liggen. 's Morgen tussen half 7 en 7 laten de pups dan weer van zich horen. 

Vandaag veel korte filmjes geplaatst zodat jullie een beetje een idee krijgen hoe ze spelen. Veel kijk plezier.

 

naar boven27 maart. Al weer een week verder. De pups groeien als kool. In het weekend zijn ze van de werp kist in de kamer naar de keuken verhuisd met de deur naar de grote wereld. De temperatuur buiten is geweldig dus vanaf zondag zijn ze af en toe naar buiten geweest. de ene wat voorzichtig de ander stoer voor op. Themba vind het maar matig en lokt ze met haar lekkere melk fabriek weer naar binnen toe. Om 11 uur 's avonds krijgen ze een voeding en dan komen ze weer om 3 uur 's nachts, ik slaap dus weer boven en Themba op haar vertrouwde plaatsje in de gang. Zij met de oren gespitst en ik met de puppyfoon.

 

naar boven20maart. De tijd vliegt als je het druk hebt met de pups en de bezoeken van de kopers. De pups en Themba doen het allemaal geweldig. Sinds dit weekend zijn we voorzichtig aan begonnen met wat vers vlees voeren., karakters komen hier ook bij naar voren, de ene eet hap slik weg en de ander heerlijk op zijn gemak. De ogen en oren zijn open de pootjes staan onder de lijfjes. Het worden steeds meer hondjes en de eerste beginnen al te spelen. 

 

naar boven14 maart. De ogen en oortjes gaan open. En dat merken we. Ze maken een herrie die 9 pups een stal varkens is er niets bij. Ga maar eens luisteren bij een van de filmpje, ook de eerste wankele stapjes van de pups zijn hier op te bewonderen.

 

naar boven11maart. Op de Leonberger database is de stamboom af te lezen van het B-nest. Helemaal bovenin zie je ook dat de inteelt van dit nest maar 4,61 % is. Zeer laag! Met dank aan Ida Lems die deze combinatie heeft uit gezocht.

http://leonberger-database.domuscoronaleonbergers.com/lite/pp_pedigree_e.php?id=Memicedaiska%20March%202012%20Litter&gens=5&db=pedigree  

De eerste pupje beginnen op hun pootjes te lopen en bij het roze teefje beginnen de oogjes open te gaan.

 

naar boven9 maart. De eerst pups wegen al meer dan een kilo. Themba gaat steeds meer uit de kist en is ook weer mee geweest naar het bos.

 

naar boven8 maart. De lijst met de namen voor de Raad van Beheer zijn ingevuld. We hebben de namen van de pupkopers helaas toch niet toegevoegd omdat zij dan straks hun eigen gekozen naam als roepnaam kunnen gebruiken.

Memicedaiska is de kennel naam waar in ze geboren zijn, Forba is de "gezins"naam, komende uit Themba en Forest en betekent Heerser in de velden (schots)

Voor de reutjes:

Memicedaiska,   Basilius,  Forba,     Koning.                Engels.

Memicedaiska,   Bamard,  Forba.     Dapper als een beer.               Duits.

Memicedaiska,   Boaz,      Forba.     Snel en sterk.                         Hebreeuws.

Memicedaiska,   Babar,     Forba.     Leeeuw.         Hindoestaans.

Voor de teefjes:

Memicedaiska,   Binti,      Forba.     Dochter van....         Afrikaans.

Memicedaiska,   Birke,     Forba.     De verhevene.                         Nederlands.

Memicedaiske,   Bodhi,    Forba.     Verlichting.

Memicedaiska,   Bayle,    Forba.     Beeldschoon.                           Grieks.

Memicedaiska,   Basha,   Forba.     Dochter van God.                      Hebreeuws. 

Wij vinden het mooie en gepaste namen en hopen stilletjes dat er namen gebruikt gaan worden.

 

naar boven


 

7 maart dag 5. Themba heeft voor het eerst zoiets van .... ik kan wel even aan de wandel in de tuin, even op mijn vertrouwde plekje voor het raam kijken wat er in de straat gebeurt. Maar als de pups piepen is ze gelijk weer op haar plek! En vannacht even bij het vrouwtje op het matras liggen voor de kist, zo gezellig. Er zijn nieuwe foto's!

 

naar boven


6 maart dag 4. Alles gaat lekker, Themba eet gelukkig weer goed ze bewaakt haar pups en is te vrede. Foto's zijn weer toegevoegd. Net als een filmpje op Youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=m31W1wpArL4&context=C3564ed3ADOEgsToPDskKJli47jFr1FCvZZ5ZiTNFq

 

naar boven5 maart dag 3. De pups zijn heel te vrede en doen niets ander dan eten en slapen. Themba heeft wat verhoging de laatste 24 uur en wil weinig tot niets eten, dus even naar Sleewijk geweest en voor de zekerheid een kuurtje mee gekregen. Gelukkig is ze weer begonnen met eten al zijn het halve porties en alleen wat madam erg lekker vind. Ach een kraamvrouw verwennen is goed. Ook zijn er enkele foto geplaats via de  bovenstaande link zijn ze weer te bekijken.

 

naar boven4 maart dag 2. Er zijn weer foto's geplaatst . Nu ook de eerste statie foto van iedere pup apart.

b-nest 4 maart

 

naar boven


3 maart dag 1.op Youtube 2 filmjes gemaakt tijdens de geboorte van het B-nest filmpje 1 en filmpje 2 .

 

naar boven


 

2 maart dag 0. Vanavond alle pupmensen blij kunnen maken met de geboorte van hun pup. Met dank aan een Carla en Nielsl die wel van een reu naar een teefje wilde over stappen. Nu nog lieve mensen zoeken voor een van de  teefjes.

Om 6 uur toch naar Sleewijk gereden om zeker te zijn dat Themba leeg was en ja gelukkig was ze dit ook. Nu gaan we genieten van dit mooie nest en deze drukke maar o zo mooie tijd.

Het is inmiddels 3 uur en er zijn 9 pup geboren 5 teefjes en 4 reutjes.

Nog even wachten of er nog meer zullen komen. Al zijn we heel blij met dit mooie koppel!

Op 2 maart 2012 is om 5:20 het eerste teefje geboren!

 nog 6 dagen gelukkig is Themba wat rustiger geworden. Gisteren is onze dochter Stijnie geweest om nog even wat dikke buik foto's te maken. Wanneer komt  het voor dochter en hond zwanger Themba 8 wk zij 30 wk.nog 6dagen

 

naar bovennog 9 dagen te gaan. Themba krijgt nest drang. Ze gaat buiten tussen de bladeren liggen en in de kist is ze gisteravond ook even wezen kijken. Wel hoop ik dat ze nog een dag of wat zal wachten.

 

naar bovenZevende week. Deze week is  het wisselend met eten haar buik wordt echt heel dik en ze ligt ook graag uitgestrekt te slapen. Wandelen wil ze wel maar niet te grote stukken en takken gooien alleen als ze zelf wil. Vrijdag de 17de hebben we de werpkist op gezet met onze gast kinderen.

                                         werpkist opzetten

Meer foto's van deze week staan in het fotoboek dracht.

 

naar bovenZesde week. Themba is weer goed actief in de sneeuw. Haar buik wordt dikker maar zelf wat magerder omdat ze slecht blijft eten. Ook deze week zijn er weer gezellige pupkopers op bezoek geweest. De eerste spullen maar weer aangeschaft om straks alles weer in goede banen te kunnen leiden. 

 

naar bovenVijfde week Deze week 3 maaltijden per dag en ook wat yoghurt en ei om de dag. Ze vind het helemaal geweldig dat het zo vriest en er sneeuw is gevallen. Soms ligt ze heerlijk in de sneeuw en de zon. En ja die buik wordt ook al wat dikker. Ook heeft ze kennis gemaakt met de eerste pupkoper.

 

naar boven Vierde week We gaan haar nu iederedag vers vlees geven want ja goed zorgen voor Themba is goed zorgen voor de pups.

 

De eerste dagen was themba nogal uit haar "doen".

Maar begon al wel met slapen en nog meer slapen. Ze heeft slechter gegeten. Maar in de tweede week wilde ze ineens wel veel eten. Ach doe maar dus soms een schepje erbij. Het vermoeden dat ze drachtig is wordt sterker. haar borstkas zakt iets en haar haar gaat wat uitstaan. In de derde week is het eten over. Ze wil alleen eind van de middag wat en laat op de avond maar beduidend minder dan wat ze zou moeten eten! Verder is ze alleen maar aan het slapen slapen en nog eens slapen. Bekijk de foto's maar in het fotoboek dracht. In de vierde week zijn er mensen die zeggen goh Themba wordt dik! zou het dan toch zo zijn? Haar tepels zijn inmiddels ook roze aan het worden.

En dan..........

28-01-2012.

Vanmorgen in Sleewijk geweest voor de echo van Memicedaiske Themba.Toch even spannend je weet maar nooit. Maar ja hoor daar zwemmen ze. In een oogopslag zagen we drie "pupjes'.  Met mooie uitleg van de dierenarts kregen we de een na de ander te zien.

B-nest

B-nest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je meer foto's zien ga dan naar het fotoboek. Via deze link zie je een filmpje met uitleg

  

We verwachten dat ze  rond 1 maart 2012 zal werpen.

 

B-nest vanaf het begin

naar boven

Op oud jaars dag zijn wij met spoed vertrokken naar Nienhage Duitsland. Themba haar progestron was van 3.7 naar 13.9 geschoten. In het diepe duister het juiste adres gevonden waar we hartelijk welkom werden geheten door de fokster van Forest, Katarine. Even later arriveerde Martin en Doreen met Forest. Themba en Forest waren opslag verliefd op elkaar! Na even gespeeld te hebben was de koppeling daar! 

De dekkingDe dekking

Nu maar afwachten!! We hopen op 28 januari 2012 Hoera hoera te kunnen roepen.

Daar bij deze hartelijke mensen de oude jaars avond gevierd en op nieuw jaars morgen Themba en Forest nogmaals een kans gegeven.

dekking

 

B-nest reu

naar boven

Nat. Int. VDH kampioen Forest Leo vom Jerichowerland (Clark Leo vom Jerichowerland x Altimara Lowe vom Wallhal) HDB, LPN N/N Duitse ZTP.

Hij heeft op zaterdag 31 december onze Memicedaiska Themba gedekt.

Wij hopen op leonberger pups rond 1 maart 2012.

Zijn website is http://www.forest-leo.de.vu

reu-forestreu- forest

Meer onder nesten:

Social Media

LinkedIn Profiel Volg ons via Twitter Volg ons op Facebook

Laatste nieuws

25 Jan, 2022:Guusje

21 Sep, 2021:Cluny 2021 World Dog show

06 Sep, 2021:B.O.B.

Naaralle recente nieuwsberichten

Laatste wijzigingen

09 Mar, 2023: Garbi

01 Dec, 2022: Nesten

01 Dec, 2022: Home

Naaralle updates

Administrator Login